logo

Gefeliciteerd, je bent zwanger. Er groeit een klein wondertje in je buik. Dit is een mooie tijd waarin er veel verandert in je lichaam. Met aandacht voor alle veranderingen die in je lichaam plaatsvinden zal een massage verlichting geven in deze speciale bijzondere periode. Een zwangerschapsmassage is een complete lichaamsmassage , een zachte massagevorm  met subtiele strijkingen en knedingen waarbij massage-olie wordt gebruikt. Tijdens de massage lig je vooral op een zij met heerlijke ondersteunende kussens. Tijdens de eerste drie maanden zal een zwangerschapsmassage je verlichting geven bij misselijkheid en hoofdpijn.  Tevens zal een massage ertoe bijdragen dat je je lichamelijk fit blijft voelen.

 

In de tweede fase van je zwangerschap , begint je lichaam sterk te veranderen. Dit gaat vaak gepaard met slapeloosheid, rugpijn, kramp in je kuiten, gezwollen voeten, nekkrampen en rekpijnen. De zachte massagetechnieken zullen je lichamelijke klachten verlichten. De diepe ontspanning die je ervaart zorgt ervoor dat je lichamelijke klachten verminderen . Er komen minder stresshormonen vrij waardoor je ook geestelijk tot rust komt. Je zult hierdoor je zwangerschap nog intenser beleven.

Vooral tijdens je laatste fase van de zwangerschap zijn momenten van diepe ontspanning onmisbaar. Op je werk moet alles afgerond worden voordat je met zwangerschapsverlof gaat en thuis moet ook alles in orde zijn voor de komst van je baby.  Een behandeling door mij biedt je in deze drukke periode de hoognodige verlichting. Dankzij zwangerschapsmassage verloopt de zwangerschap niet alleen aangenamer, ook de kans op complicaties tijdens zwangerschap en bevalling nemen aanzienlijk af.

Een zwangerschapsmassage is mogelijk vanaf 13 weken zwangerschap tot aan de bevalling.

Contra-indicaties:

Er bestaan enkele situaties waarbij zwangerschapsmassage niet gegeven mag worden. Enkele voorbeelden van contra-indicaties voor zwangerschapsmassage zijn hartklachten, koorts, trombose, bloedingen en infectieziekten. Als je van plan bent een zwangerschapsmassage te ervaren, moet je dit altijd met je verloskundige en/of behandelend arts bespreken. Een complete zwangerschapsmassage duurt ongeveer een  uur, een kortere of langere massage is ook mogelijk. Maak dit bespreekbaar en de massage wordt geheel naar jouw wensen gegeven.

 

 

Cadeautip

Nieuwsbrief

Go to top