logo

 

Hotstonemassage is een van de populairste massages. Nochtans is het masseren met “hete stenen” geen nieuwe uitvinding. In Amerika wordt het al eeuwenlang door de indianen gebruikt en ook Japan heeft zijn eigen vorm. In Azië, zoals India, waren de stenen de voorlopers van de accupunctuur. Men kent dus al lange tijd het therapeutische effect van warme stenen.

Bij deze Massage wordt gewerkt met lava-basalt stenen die opgewarmd worden tot een temperatuur van 45 °C tot 50 °C. De stenen hebben een zeer hoog percentage aan ijzer en magnesium, waardoor ze extreem sterk en compact zijn. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de warmte langer wordt vastgehouden dan bij normale stenen. De warme stenen worden op bepaalde energiepunten op het lichaam geplaatst, bijvoorbeeld op of langs de wervelkolom. Vervolgens wordt het lichaam gemasseerd met de stenen en met behulp van massageolie. De stenen dienen als het verlengde van de handen van de masseur. De massage bestaat vooral uit veel rustige cirkelvormige strijkingen. De warmte afkomstig van de stenen geeft een diepe relaxatie, terwijl het gewicht van de stenen een druk doet ontstaan dat een ˜stretching effect" heeft op de spieren.

De thermodynamica (de combinatie van warmte en beweging), maakt dat de massage dieper in het spierweefsel inwerkt. Bovendien vergroot het gebruik van warmte het gevoel van welzijn en geborgenheid.

Een Hot Stone massage is vooral geschikt voor mensen met spier en/of zenuwpijnen,rug en/of nekpijn,die veel onder spanning leven, stress, hoofdpijn, vermoeidheid, gewrichtsproblemen, slechte doorbloeding. Ook bij fibromyalgie en spijsverteringsproblemen kan Hot Stone massage soelaas bieden. De hotstonemassage verbetert de bloedcirculatie, stimuleert de lymfecirculatie , spijsverteringsproces wordt verbeterd  en ook het spierenstelsel, vermindert en verdooft zenuwpijn en de hormonen komen weer in balans.

Contra-indicaties:        

Een hotstonemassage mag niet worden gegeven bij hoge bloeddruk, hartziekten, zwangerschap,diabetes, trombose,spataderen, ontstekingen, koorts en open wonden.

In de meeste gevallen is reuma een contra-indicatie voor Hot stone massage, maar bij bepaalde vormen van reuma is massage wel mogelijk, bijvoorbeeld als er geen sprake is van actieve ontstekingen. Overleg dit met een medisch deskundige of behandelend arts.

 

Cadeautip

Nieuwsbrief

Go to top